Quin futur volem?

Col·lectivament estem passant de l'Era del Tenir a l'Era del Ser, de la Globalització a la GloCalització (global + local)...

La Globalització ho ha posat tot en un sol gran mercat global amb un altíssim cost energètic i de contaminació, a la vegada que s'ha anat destruïnt el potencial productiu local de cada indret del Planeta, i s'ha anat generant el Canvi Climàtic.


Havíem arribat a una situació límit i arriba la Gran Crisi Global del Coronavirus que ens obliga a tothom a estar reclosos a casa, sense poder-nos tocar, mantenint distàncies. És una gran oportunitat per replantejar-nos el que estem fent individualment i col·lectivament.


Tot això requereix molta reflexió personal, col·lectiva i també segur que sorgiran molts somnis i ens caldran moltes solucions per poder fer-los realitat, i aquestes solucions, mirant el futur, han de ser sostenibles.

Aquest és el repte d’aquest bloc, convidar a tothom a somniar, cercar solucions i crear realitats. 

La finalitat del bloc, principalment, és la d'aplegar idees - moltes es troben a Internet -, que poden ser inspiradores per poder avançar en la producció local i en la satisfacció de les necessitats personals, amb el màxim de recursos propis, propers i sostenibles.